El projecte CARE té com a objectiu donar suport a la integració d’estudiants migrants en sistemes educatius multilingües mitjançant el desenvolupament d’eines i metodologies innovadores per a l’aprenentatge de llengües. A través de productes específics com una Guia Metodològica, cursos d’idiomes basats en AICLE, un programa de mentoria digital i una plataforma electrònica, el projecte capacita els educadors per crear entorns d’aprenentatge inclusius i eficaços. CARE promou la inclusió lingüística i cultural, fomentant l’èxit acadèmic i la cohesió social.
L’objectiu principal del projecte és integrar els alumnes amb antecedents migratoris en la societat mitjançant l’educació lingüística basada en AICLE i la implementació d’un programa de mentoria digital i el potencial de la intel·ligència artificial (IA).
Objectius específics:
1. Millorar les habilitats lingüístiques dels alumnes amb antecedents migratoris en dos nivells: comunicació diària (BICS) i llenguatge més específic (CALP) en l’educació lingüística.
2. Augmentar la confiança i l’autoestima dels escolars migrants que funcionen en un nou entorn.
3. Millorar l’alfabetització digital dels escolars migrants tant en l’educació lingüística com en la vida quotidiana mitjançant un programa de mentoria digital adaptat i el potencial de la IA.
4. Reforçar les competències clau del segle XXI (per exemple, resolució de problemes, pensament crític, emprenedoria, gestió del temps, etc.) entre els alumnes amb antecedents migratoris a través d’un programa integral de llengües basat en CLIL.
5. Incrementar la inserció laboral dels joves de famílies migrants a llarg termini.
6. Fortalir el paper de suport de l’educador lingüístic mitjançant la implementació de mètodes innovadors com la mentoria digital.
7. Millorar les competències dels educadors lingüístics en l’àmbit de AICLE.
1. Guia metodològica per a educadors lingüístics
Aquesta guia integral proporciona als educadors les millors pràctiques, metodologies basades en investigacions i eines pràctiques per implementar l’Aprenentatge Integrat de Continguts i Llengües (aicle). Es centra a donar suport a l’adquisició de llengües mentre promou el coneixement de les assignatures, destacant la inclusió i l’adaptació a aules multiculturals.
2. Cursos d’idiomes basats en AICLE
El curs d’idiomes basat en CLIL ofereix mòduls estructurats adaptats per a estudiants de 7 a 14 anys, integrant les Habilitats Bàsiques de Comunicació Interpersonal (BICS) i la Competència Lingüística Acadèmica Cognitiva (CALP). Cobrir els nivells A1 a B2, combina l’aprenentatge de llengües amb contingut acadèmic, permetent als estudiants migrants prosperar en entorns multilingües i facilitant la seva integració en el sistema educatiu.
3. Mentoria digital basada en TELMS
El programa de mentoria digital basat en TELMS: Aquest programa de mentoria integra els Sistemes de Gestió d’Aprenentatge Millorats per Tecnologia (TELMS) amb eines d’IA per donar suport als educadors en l’atenció de les necessitats específiques dels estudiants migrants. Proporciona un marc estructurat per a la mentoria digital, destacant l’orientació personalitzada, el desenvolupament d’habilitats i enfocaments innovadors per a l’educació lingüística en aules diverses.
EduFem és una organització sense ànim de lucre amb l’objectiu d’oferir activitats i programes educatius no formals i informals a la comunitat amb especial atenció als col·lectius vulnerables, principalment dones i migrants.